tack

kajsa sa någonting riktigt bra idag.


"vill man göra någonting, så ska man göra det"
"vill man åka någonstans, så gör man det"


och det är precis vad jag tänker göra nu..


fredag

jahaja, en ledig dag och jag har varit effektiv som fan. tränade med jonas och angelica på förmiddagen. och jag klarade 30 min på crosstrainern YES! sen körde jag bara massa mage.  härligt att jag orkade träna idag, igår kändes det som jag aldrig mer i mitt liv skulle orka gå till gymmet. men nu är allt bra igen.

unnade mig en liten pizza till lunch och efter det var det bara full fart, storsentrat och köpt klart alla julklappar, tvättade en tvätt, färgade håret chokladbrunt (nöjd), dammsugat hela huset och nu snart är det kvällismat. imrgon börjar jag 5 på morgonen, så det är snart läggdags också.

och nu i skrivandets stund blir jag lite små deprimerad, det är fredag och det känns som om det skulle va vilken dag i veckan som helst. jag vill ha myskväll med god mat, bra tv och värme o bara koppla av.


nu längtar jag hem igen!


 


stopp

igår efter step/styrke passet sa min kropp total stopp tror jag. all fokusering bara försvann. var helt slutkörd i hela kroppen igår, på jobbet bara gick jag omkring och suckade och tyckte allt var skit jobbigt, orkade knappt ta ett steg framåt för det fanns lixom energi kvar till det.

så nu får jag nog tänka om, detta med och träna mycket och äta mindre är kanske inte så jätte bra för mig ändå om jag ska orka. ska försöka att inte stirra mig blind på vågen utan bygga muskler ist (och muskler väger ju mer), och för att inte bryta ner musklerna och kroppen vid träning måste du ha ordentligt med energi och proteiner.

så nu har jag ätit en ordentlig frukost.
en tallrik havrefras med lite mjölk
och två hårda mackor med avokado på.

så nu ska jag snart iväg och köra lite crosstrainer och mage och efter det ska jag äta något ordentligt ist för bara en appelsin o en macka. så jag slipper bryta ner min kropp totalt.


det är sjukt vad konstig jag blir när jag sätter igång och tränar, jag blir som en helt annan människa. fokuserad.




det går bra nu.

tänk att för ungeför en och en halv månad sen orkade jag knappt stå på crosstrainern i 5 minuter, igår körde jag 25 minuter :D duktii tjej. nästa pass som antagligen blir imorgon kör vi 30 minuter.

annars la jag på lite vikt på bröst och biceps. och ökade repc på mage och rygg igår, och det gick finfint. var dock lite skakis efteråt, men det är bara skönt tycker jag :)

nu har klockan precis ringt och jag ska snart iväg på ett step/styrke pass. efter det blir de en hård jobb kväll anatar jag sen en fri dag på fredag. då blir det julklapps handling, köpa det sista så man blir klar. sen är det inte långt kvar tills det är jul :)



nu jävlar kajsa

nurru kajsa ska vi bli snygga tillsammans och du ska träna 5 ggr i veckan okej ?

och när du tränar och vill gå ner i vikt ska du äta följande:
mandlar - för att hålla blodsockret på en jämn nivå, så ist för att äta en kider maxi till mellanmål ska du äta en halv näve med mandlar
äpple - ett äpple om dagen mellan frukost och lunch för att få i sig fibrer.
böner och linser - är ju lätt bäst iaf, innehåller typ allt bra du behöver ha i dig och det sätter igång fettförbränningen i kroppen.
blomkål - innehåller mycket fibrer och c-vitaminer och är ett bra allternativ till typ potatis eller liknande, då det ger en bra mättnadskänsla.
keso - för att få i sig bra protenier som i sin tur gör att du får en bra mättnadskänsla.
ägg - till frukost kanske, för att det håller dig mätt längre in på dagen pga bra proteiner
mejeriprodukter - det gillar ju du ;) innehåller en speciell syra som hjälper kroppen att bränna fett.
quinoa - ist för pasta, ris, potatis osv. ger bra mättnadskänsla, innehåller bra fibrer.
äppelcidervinägen - dempar sötsug, gör att kroppen förbränner mer när du rör på dig.
avokado och olivolja - bra fetter som kroppen måste ha, och är även bra för din hy.
lax - omega 3 är bra för mycket, man får en smalare midja, underlättar för kroppen att bygga muskler.
vitlök - minskar aptiten om du nu skulle vilja äta mindre och bra för imunförsvaret


nu är det bara att köra ;D


tirsdag.

i helgen har jag varit i karlstad igen, i hopp om att känna att det inte fanns någonting och sakna där hemma. men tråkigt nog fick jag bara fler anledningar att längta hem känns det som. så nu säger jag det högt och rakt ut jag vill flytta hem.  så är det någon som har ett najs jobb till mig säg till ;)

var ute i lördags, tog det jätte lugnt, ingen bakfylle ångest och ingen bakfylla alls faktiskt dagen efter. perfekt, för kvällen var väldigt kul. var ut med hanna, träffade massa nytt folk, alltid härligt. sen blev det ankan, har saknat ankan sååå mycket. kommer alltid vara bästa krogen! och bästa musiken :)


nu är jag tillbaka i norgeland och det är svinkallt som vanligt, och nu längtar jag till jul.
imorse var jag till spenst och körde ett morgonpass också, bra jobbat sandra!
-1 på vågen, yes.. sånt som peppar. nu kör vi stenhårt fram te jul :)




ensamhet.

jag trivs fruktansvärt bra med mig själv när jag vaknar klockan 8 på morgonen för att åka och träna när jag egentligen börjar jobba 14.

mina morgonar är numera underbara, att ligga i sängen och dra sig en halvtimme i all tysthet för att sedan sätta på sig träningskläderna och åka till gymmet och skapa endofiner. äta en god frukost i stillhet, i lugn o ro. inte bara slänga i sig den i farten påväg till jobbet. hinna laga matlåda, kanske tillomed hinna se ett avsnitt av tre kronor. jag älskar det :)


annars så har jag funderat ett tag nu. på ensamhet. det finns två sorters ensamhet som jag tänker på ganska mycket nu för tiden, den ena älskar jag och den andra hatar jag.

den ensamheten jag älskar, den måste jag ha för att känna mig fri och kunna göra vad jag vill. för att trivas med mitt liv. bara vara ensam, ta hand om mig själv, göra vad jag vill.. något jag verkligen värderar högt nu för tiden.

den ensamheten jag hatar, det är den att inte ha någon som vill veta allt om mig. att inte sova på någons bröst på nätterna, känna sig stabil och trygg med en annan person.



jag börjar jobba klockan 5, så nu säger jag godnatt :)



det är slut nu

eftersom kajsa har gjort ett inlägg om berondeframkallande saker tänker jag också göra det.

igår, idag, nu och imorgon är jag numera officiellt rökfri. kanske blir en o annan pinne på någon fest framöver, men jag har ju slutat festa också så attteeee. nej men festar minde nu iaf.

så varför detta?
nej det är inte för att mamma har sagt i hundra år att jag ska sluta, det är för att jag tänker verkligen satsa på min träning nu, jag har mer kraft och vilja än någonsin. fit som fan är målet. ocj jag känner redan nu, efter bara en vecka att jag orkar mer.


nackdelar med att röka:

det luktar äckligt
dålig andedrekt
dålig blodcikulation
frusen
man kan få kol
man kan få canser
dålig hy
dyrt
ont i halsen
rynkig runt munnen
konditionen blir sämre
man skadar andra i sin omgivning

fördelar med att röka:

avkopplande
mysigt ibland
socialt
gott ibland




tack o hej.


fritorsdag

klockan är lite efter ett och jag har redan tränat ett hårt step/styrka pass, ätit frukost, duschat, tvättat och kollat på ett avsnitt av tre kronor. och om en timme bär det iväg till gymmet för att träna lite till med kära familjen.

det är så förbannat kallt ute och inne så jag vet inte om jag klarar detta mer nu alltså. jag säger det igen, jag är född på fel sida av jorden, min kropp är inte skapad för kyla, det gör fan ont! mina näsa är tillomed röd och iskall när jag sitter inne på mitt rum med miljarder tända värmeljus.


annars så pendlar jag mellan trygghet och panik, ena stunden känns allt förbannat bra och andra stunden vill jag något helt annat, har tillomed börjat fundera på om man ska ta o börja plugga och bli något. skulle vilja läsa friskvård har jag kommit fram till efter lite sökningar.


dagens sanning; jag behöver trygghet och mer rutin i mitt liv.







en perfekt dag

tror jag precis har upplevt en helt perfekt dag. jobb 6 - 1330. därefter storsentrat med kajsa och linse, kollade julklappar och framtida inköp, blev även en liten fika pause med en varm latte i denna iskyla.
sen iväg till gymmet, ungefär 350 kalorier brända på crosstrainern, sen körde jag mage, rygg, axlar, bröst och lite biceps.

en dusch med eucalyptusolja, hängde tvätt, åt god kvällsmat och sedan packa upp allt o städa iordning mitt rum.


så nu sitter jag och myser i sängen med massa tända värmeljus och lyssnar på enya, just nu mår jag som bäst, förutom min hemlängtan då.
och imorgon är jag ledig =)



RSS 2.0